Bedankjes voor geboorte, bruiloft of communie

Naast geboortekaartjes en trouwkaarten kun je vanaf nu ook bij Snoesjes terecht voor doopsuiker en bedankjes. Naast materiaal vind je ook leuke ideetjes en tips om zelf je bedankjes te maken. Natuurlijk kun je de zakjes, stickertjes, lintjes e.d. ook gebruiken om een leuke traktatie voor school of BSO mee te maken.

Personaliseer je zelfgemaakte doopsuiker of bedankje met een mooie sticker in de stijl van het geboortekaartje of de trouwkaart of bestel doosjes in dezelfde stijl. Zo heb je alles mooi bij elkaar passend.

 

 

Doopsuiker

Doopsuiker wordt volgens de traditie gemaakt van amandelbonen en vooral in België en Noord-Brabant worden ze als geschenkje bij de geboorte van een kind uitgedeeld. De amandelboon staat voor nieuw leven en vruchtbaarheid. Ook heeft de amandel naar verluidt een versterkende en genezende werking. Tegenwoordig wordt de amandel vaak vervangen door chocolade in de suikerbonen. De naam doopsuiker is gegeven vanwege het gebruik dat de genodigden bij het doopsel suikerbonen krijgen. De bonen staan voor het nieuwe leven en voor vruchtbaarheid.